چهار راه سکوت
چهار راه سکوت مردی که در انتخاب اش حیرت زده شده است
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب

کاندیدای جهانی برای خواستگاری

باشعارپیوند قلب ها درمسیر تعالی

موجودات نامی برای ادامه نسل شان جفت آفریده شده اند و ادامه نسل و انتقال علوم و تجربیات آنان جز از طریق ازداوج باجنس مخالف ممکن نیست. به اهمیت ازدواج تمام عقلاء عالم اذعان دارند و این امر بر مبنای اصول اخلاقی و اجتماعی است. نباید به آن فقط از عینک مادی نگاه کرد؛ بلکه ازدواج برعلاوه فواید مادی و اجتماعی، باعث تطهیر روح و تعالی شخصیت انسان می شود و انسان را از خطرات تدریجی انقراض نسل نجات می دهد؛ لذا من به عنوان خواستگار بین المللی از تمام زنان و دختران جهان که واجد شرایط ازدواج  هستند احترامانه خواستگاری می نمایم.

صابرذوالقرنین

پیش نهادی خوبی است
جمعه 21 خرداد 1395برچسب:, :: 14:26 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

           فیسبوک: صابر ذوالقرنین

       linkendin:saber zulqarnain          

        تلگرام : saber zulqanian

       اسکایپ: saber zulqarnian

      ایمل:saberzul@gmail.com

پیش نهادی خوبی است
پنج شنبه 22 بهمن 1398برچسب:, :: 16:18 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

دشمن  را باید شناخت و راه های مقابله به آن را آموخت

گر دشمن شناسی نکنیم دشمن ما را نابود خواهد کرد

پیش نهادی خوبی است

چکیده:دانستن مایه های اصلی عرفان اسلامی از  کجا، نشأت می گیرد ازاهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا که درخلق جهان بینی و درک بهترمعارف عرفانی کمک شایانی خواهد کرد از این رو نیاز به بررسی بیشتری ومتقن تری احساس می شود که دراین بررسی اجمالی که دردوبخش، بخش اول کلیات ودربخش دوم به نظریه های حاکم درمورد مایه وخاستگاه عرفان اسلامی پرداخته شده است که مهم ترین نتیجه ای که می توان به آن اشاره کرد این است که باوجود نظریه برون انگاری مایه های عرفان اسلام ودلایل پرخم وپیچ آن نتواست که مشکل کجایی مایه و خاستگاه عرفان اسلامی را حل کند درمقابل نظریه درون انگاری مایه و خاستگاه عرفان اسلامی شده است به واقعیت نزدیکتر و از استدالال بهتر برخوردار است البته این نظریه هم به افراط وتفریط وتعادل خودش منجر شده است که همه می دانند که اسقرار همیشه در تعادل بوده است.

کلیدواژه: عرفان، اسلامی،مایه،خاستگاه

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...

چکیده:

هرجامعه متمدنی که ادعای پیشرفت علوم را دارد خالی از حکومت نبوده است. سابقه حکومت داری هرچند به شکل ابتدایی آن، قبل از میلاد تاهنوز در جوامع انسانی وجود داشته است؛ که بر روابط فردی واجتماعی مردم تأثیرگذاربوده است. فیلسوفان که تولید کننده اندیشه های فلسفی است. اندیشه ها ومسائل فلسفی در طول تاریخ فراز وفرود های زیادی دیده است. گاهی براوج توجه مردم وگاهی در انزوا قرار گرفته است. حالا ضروت دارد که بدانیم چه عامل در سعود ونزول رواج فلسفیدن و انتشار اندیشه های فلسفی وجود داشته است. عوامل زیاد ممکن داشته باشد یک از عوامل آن نقش حکومت ها در شدت وضعف اندیشه های فلسفی است.می دانیم که فیلسوفان در تحت قلمرو حاکمان زمانشان می زیستند. حاکمان درزندگی فیلسوفان بی تأثیرنبوده است بنابراین این بررسی مدعی بازتاب اجمالی نقش حکومت ها درشدت وضعف اندیشه های فلسفی است. که ازروش کتابخانه ای درجهت گیرد آوری مطالب کارگرفته و از روش توصیفی تحلیلی در بررس مطالب وبرونداد آن استفاده کرده است. که آوردن دونمونه نقش حکومت ها در شدت وضعف اندیشه های فلسفی در دو حوزه تمدنی غرب وشرق پرداخته که روند بررسی مهم ترین نتایج زیر بدست آمده است.

1­- برخورد حکومت های در غرب وشرق براندیشه های فیلسوفان نزیک هم بوده است.

2­- هرگاه اندیشه های فلسفی را حکومتی قبول کند نقش حمایت گری بازی خواهد کرد وسبب گسترش وتوسعه آن اندیشه خواهد شد. بنا براین لازم است که فیلسوفان خود حاکمیت سیاسی را بدست گیرند تافرد شایسته حکومت برمردم باشند وهمچنان سبب گسترش حقیقت جویی ومباحث عقلانی شوند. اگر خود نمی توانند حاکم شوند حد اقل اندیشه های فلسفی را به حاکمان وقت خوب تفهیم کرده وجلوی تضعیف گری حکومت ها را بگیرند.3­- در اتهام سقراط خواندیم ایشان به اغواگری جوانان وتوهین وبی احترامی به ادیان آن زمان متهم است. همچنان که دراتهام شیخ اشراق هم شبه این بوده است، چنانچه ایشان را مقامات مذهبی وقت به حرف های خلاف دین متهم می کردند. ایشان را حطرناک برای حکومت توصیف کردند و ازحاکم وقت تقاضی مجازات را نمودند.

کلید واژه:  نقش، حکومت، شدت، ضعف، شرق، غرب، اندیشه های فلسفی.

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...

 

بسم تعالی

بررسی مفهوم وجود از دیدگاه مکتب اشراق

مقدمه: هیچ مکتب فکری فلسفه‌ای، بدون مقدمات زمینه‌های قبلی به وجود نیامده است؛ فلسفه اشراق نیز مشمول همین قانون کلی است. فلسفه اشراق نگاهی است جدید به فهم دریافت بشر از نظام هستی نحوه قرار گرفتن مراتب هستی، درسلسه وجود و آفرینش است. ناگفته نماند که انسان وقتی از مرحله‌ی شک و سفسطه عبور کرد و به واقعیت ماورای ادراک اعتراف نمود با بسیاری از موجودات روبرو شد، این موجودات در عین این‌که از هم ممتاز و نسبت به یکدیگر بیگانه‌اند، در اصل هستی مشترک بوده و در وجود با یکدیگر متحد می‌باشند.

گروهی از این فلاسفه بر این عقیده‌اند که واقعیت اصیل یک شیء را ماهیت آن تشکیل داده و آنچه در این مورد وجود نامیده می‌شود چیزی جز یک عنوان اعتباری نیست. گروهی دیگر برعکس، وجود را اصیل دانسته و ماهیت را یک امر اعتباری به شمار می‌آورند.

فیلسوف اشراقی شهاب‌الدین سهروردی ازجمله کسانی است که قائل به اصالت ماهیت بوده و وجود را یک امر اعتباری می‌داند.

نگاهی دیگری به جهان هستی دارد ودرهستی شناختی خودش از واژه نور به‌کارگرفته در بعضی اشارات آن مصادف باوجود دردیگرمکتب فلسفی است که درحالی‌که اصالت ماهیتی است. ازاین‌رو، ضرورت احساس می‌شود که بدانیم وجود و ماهیت در نزد مکتب اشراق به چه معناست. ومنظوراز اعتباری وجود چیست؟ برای تحقق همین منظور این بررسی کوتاه که در اینجا سؤال اصلی ما را که مفهوم وجود در مکتب اشراق ازچه جایگاه برخوردار است؟ تشکیل می‌دهد برای پاسخ به این مسئله آن را در دو بخش، بخش اول کلیات و بخش دوم اعتباری وجود پی خواهیم گرفت انشاء الله.

 محمد صابر ذوالقرنین

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...
شنبه 17 خرداد 1393برچسب:, :: 1:35 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

مقدمه:حقوق بشراصطلاحی نسبتاً جدیداست که پس ازجنگ جهانی دوم وتأسیس سازمان ملل متحد درسال 1945 وارد محاورات روزمره شده است .اما از همان ابتدا اختلافات بنیادین در این خصوص وحود داشته که برداشت مورد قبول ازمفاهیم بنیادین حقوق بشر چیست ؟مثلاً اینکه کدام حقوق، ذاتی انسان است؟

چه کسی آنها را مشخص می کند؟ ایا می توان انسان را به صورت انتزاعی و مستقل از جامعه ای که به آن تعلق دارد اوضاع واحوال اجتماعی، فرهنگی واقتصادی  زیستگاه وی،  فرض کرد ودارای  حقوق دانست؟ اینها سئولاتی است که باید دربستر مبانی  وپیش فرضهایی  که در همه قرائتهای حقوق بشری وجود دارد، پاسخهای متفاوتی برآن یافت ازهمین رو مکاتب واندیشمندان جهان درصدد تعریف حقوق بشربرآمده، اززاویه های مختلیف تعاریف گوناگون را ارائه کردند.

برای شناساندن هرعلمی ویا امتیازی که حق ویاتکلیف خوانده می شود نیازبه تعریف دارد. اگرتعریف نشود مبهم وناشناخته خواهد ماند. وحدود وصغور آن علم معلوم نمی شود که آن علم چه هدف را دنبال می کند ومسائل مطرح درآن کدام است وبران چه وضع شده است وروش شناسی آن علم چگونه است وکدام مشکل انسان را حل خواهد کرد.

باتعریف هرعلمی روشن می شود مسیرکه آن علم تعقیب می کند کدام است وملاک ها وظوابط بکاررفته درآن چیست وعلم حقوق ازاین امرمستثناء نخواهد بود. که حقوق بشر یکی از شاخه های علم حقوق است برای روشن شدن آن نیازبه تعریف وبرری دارد وهمچنان نیازاست که بدانیم تعاریف ارائه شده ازکدام زوایه های است آیامی شود آنهارا دسته بندی کرد

که سؤال اصلی این بررسی کوتاه این است که چه تعاریفی ازحقوق بشرارائه شده وچگونه می توان آن راارزیابی کرد؟برای پاسخ به این سؤال درسه بخش آنرا اجمالا پاسخ خواهیم داد

بخش اول کلیات، بخش دوم انواع تعارف حقوق بشر،بخش سوم نگاه تطبیقی به تعاریف حقوق بشرخواهیم داشت.

ذوالقرنین

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...
پنج شنبه 8 اسفند 1392برچسب:, :: 1:34 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

منطق حقوق

شامل مباحث ذیل خواهدشد

1- مبانی حقوق

2- قواعد حقوق

3- روش های تفسیر قوانین

4- معرفت شناسی حقوق

5- روش شناسی علم حقوق

هر مبحث  تصیلات خودش را دارد که در جای خودش مطرح خواهد شد.

پیش نهادی خوبی است
چهار شنبه 2 بهمن 1392برچسب:, :: 14:48 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

نظريه تكامل و نسل كنوني بشر

درسيرتكامل انسان خداشناسي وخودشناسي بي تأثيرنيست مي دانيم كه مهم ترين و نزديك ترين راه خداشناسي نيز خود شناسي است. اگر انسان، خود را شناخت، ذات اقدس اله را بهتر و آسان‏تر مي‏شناسد و اسماء و صفات و افعال و آثار او را مي‏فهمد و هميشه به ياد او خواهد بود.

 

از جمله مطالبي كه طرح آن پيش از ورود به بحث «شناخت انسان در قرآن»، مناسب به نظر مي‏رسد، اشاره به «نظريه تكامل» و نيز تبيين وضع انسان هاي كنوني از حيث ريشه است.

 

فرضيه تكامل دارويني بر اين مبناست كه موجودي بدون روح، كم كم داراي روح شده و به صورت حيوان،مراحل كمال را پشت سر گذاشته و به شكل بوزينه و ميمون درآمده است. سپس با تطوّراتي ديگر و از دست دادن عضوهايي از بدن به صورت انسان دو پا و داراي قدرت سخن، تكميل شده است.

 

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...
شنبه 30 شهريور 1392برچسب:, :: 21:10 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

ضربه فرهنگی: عبارت ازاین که شخصی باعقایدی که دراوشکل گرفته بافرهنگی ورسم ورواجی که دراوزندگی کرده درمحیطی وفرهنگی قرارمی گیرد با فرهنگ وعقاید آن درتضاد است دچار ضربه فرهنگی می شود. اهمیت فهم ضربه فرهنگی: دانستن این موضوع ازاهمیت خواصی در زمینه خودش برخوردار است. باشناخت جوامع خود می توان آثار ضربه فرهنگی خصوصاً ضربه فرهنگی که انسان را به انحراف بکشاند شرنویشت انسان برایش ارزشمنداست نباید بقیمت دنیای دیگران آنرا بفروشد ونسبت به آینده خود چه درباب عقید وفرهنگ ورسم ورواج عرف مقبول باشد بی توجهی کرد .بنابراین برای تربیت انسان ونسل او دانستن این موضوع قابل توجه و خالی ازومفاد نخواهد بود.

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...
 سؤال اصلی :حکم معاملات صغیرممیز چیست؟
 

در تبیین این سؤال می توان گفت که یکی ازشروط معامله داشتن اهلیت است ودرعدم آن معامله باطل خواهد بود در صورت که صغیر ممیز توانایی فهم ضرر ونفع خود را دارد آیا صغیر ممیز مانند دیگرمحجورین اهلیت معامله را ندارد؟

 

درحالیکه دیگرمحجورین به این دلیل که آنها توانایی شناخت ضرر و نفع خویش را ندارند مگر ورشکسته که دلایل خاص وجود دارد واجد شرایط معامله شناخته نشدند.

 

آیا صغیرتقسیم بندی شده کدام صغیرمی تواند معامله کند حکم معاملات کدام صغیر باطل است وشامل عدم اهلیت می شود واگرصغیر ممیزباشد می تواند معامله کند اگر می تواند باچه شرایط  و درکدام معاملات که دراین تحقیق مورد برسی قرار خواهد گرفت.

 

محمد صابر ذوالقرنین

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...
یک شنبه 22 بهمن 1391برچسب:, :: 20:51 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

22 بهمن روزی به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی مبارک شما دوست داران انقلاب باد

پیش نهادی خوبی است

 

برگزاری همایش هنر وبیداری اسلامی دراتیوپی

همایش هنر و بیداری اسلامی از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و با مشارکت دانشجویان دانشگاههای مختلف اتیوپی عضو NGO خانه حکمت هنر در محل سالن شهرداری آدیس آبابا برگزارشد.

 

به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،هنر اسلامی با ابعاد مختلفش در اتیوپی از قدمت خاصی برخوردار است و اکنون این گروه از جوانان در صدد احیاء و ترویج آن هنرهای اسلامی بر امده اند .

 

پیش نهادی خوبی است
 

رهبر معظم انقلاب از خرداد سال 1368 تا فروردین ماه 1390 در 148 سخنرانی از واژه بیداری اسلامی استفاده کرده اند که بیشترین این بیانات به سال 1389 و همگام با تحولات در کشورهای مسلمان منطقه مربوط می شود.

 رهبری معظم انقلاب اسلامی از واژه "بیداری اسلامی" برای اولین بار در 26 خرداد ماه سال 1368 استفاده کردند و طی سخنانی فرمودند:« امروز استکبار جهانى و قلدرهاى سیاسى عالم و امپراتوریهاى زر و زور در سرتاسر جهان که در فساد و انحطاط غرقند، با اسلام و نظام اسلامى دشمن هستند؛ زیرا افشاگر و تهدید کننده‌ى آنها، اسلام و بیدارى مسلمین است. طبیعى است هر کارى که علیه اسلام و نظام اسلامى و جمهورى اسلامى از عهده‌ى آنها برآید، مى‌کنند.»

ایشان همچننین در 11 اسفند ماه همان سال پیش بینی جالبی در مورد نظام های دست نشانده کشورهای مسلمان نشین کردند و فرموند:« ما از بیدارى اسلامى در سراسر دنیا حمایت مى‌کنیم و مسلمانهایى را که در نقاط مختلف عالم مى‌خواهند به زندگى و فرهنگ اسلامى خود برگردند، تأیید مى‌کنیم؛ چون حق آنهاست. آنچه که امروز در دنیا شنیده مى‌شود، همه یک‌طور نیست. شعارها، همه به یک حقیقت اشاره نمى‌کنند. قضاوت درباره‌ى مسائل مسلمانها در عالم، قضاوت یکسانى نسبت به همه نیست؛ اما آنچه براى ما محترم است، همان بازگشت به اسلام از سوى مسلمانهاست. امروز، مسلمانان عالم حق دارند اسلام و قرآن را گرامى و عزیز بدارند و گرامى و عزیز هم خواهند داشت و به زندگى اسلامى هم برخواهند گشت و تلاشها و سرکوبها هم هیچ فایده‌یى نخواهد داشت.»

به هر حال رهبر معظم انقلاب از خرداد سال 1368 تا فروردین ماه 1390 در 148 سخنرانی از واژه بیداری اسلامی استفاده کرده اند که بیشترین این بیانات به سال 1389 و همگام با تحولات در کشورهای مسلمان منطقه مربوط می شود.

تاریخچه به کارگیری این واژه از سوی ایشان طی 22 سال گذشته نشان از عمق و وسعت این واژه دارد، هرچند کارشناسان علوم سیاسی و روابط بی الملل باید سال های در مورد رابطه بین بیداری اسلامی و علل انقلاب های اخیر در کشورهای منطقه تحقیق کنند و مجال پرداختن به این موضوع در گفتار ذیل وجود ندارد.

متاسفانه برخی مسوولان کشور  در قبال تحولات منطقه علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری واکنش مناسبی نداشته اند و این موضوع حتی اعتراضاتی در مجلس را هم در پی داشت و بسیاری از نمایندگان موضوع استیضاح وزیر امور خارجه را به دلیل موضع منفعلانه در قبال این تحولات مطرح کردند.

دکتر محمود احمدی نژاد هم در تحلیل و موضع خود در 24 اسفند 1389 در دیدار با خادمان ایثارگران و خانواده شهدا از "بیداری انسانی" به عنوان عامل اصلی ایجاد حرکت های انقلابی در کشورهای منطقه یاد کرد و افزود:« قدرت‌های مستکبر جهان و دنباله های آنها در حال سقوط هستند و موجی از اعماق توده های ملت ها که موجی انسانی و بیدار کننده انسان هاست،» این واژه در پیام نوروزی رئیس جمهور و همچنین مصاحبه خبری رئیس جمهور در فروردین ماه هم تکرار شد.

هرچند عده ای به کاربردن واژه "بیداری انسانی" در قیاس با واژه "بیداری اسلامی" به مسائل افراد حاشیه ساز دولت و مباحثی از جمله مکتب ایرانی مرتبط می دانند اما ما فارغ از این مباحث به خود واژه می پردازیم.

اولین سوالی که به ذهن خطور می کند این است که اگر منشاء این حرکات انقلابی بیداری انسانی است چرا این حرکت از یک کشور مسلمان آغاز و به سرعت در سایر بلاد مسلمین گسترده شده است؟ چرا این حرکت در بسیاری از کشورهای دیگر جهان که دارای حکومت فاسد و دست نشانده ای هستند رخ نداده است؟

نکته بعدی این که چرا در صدر شعارهای مردم منطقه جملات دینی و اسلامی قرار دارد، آیا این بدین معنی نیست که منشاء حرکات انقلابی منطقه ناشی از آموزه های و ایدئولوژی اسلامی است؟

اگر منشاء این تحولات بیداری اسلامی است چرا سردمداران غرب هر روز از تشکیل حکوت های اسلامی شبیه جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی وترس می کنند؟

به طور قطع عدم تناسب منشاء‌ تحولات منطقه با این واژه بر کسی پوشیده نیست ، اما این که چرا رئیس جمهور به عنوان یکی از بارزترین رئیس جمهورهای استکبار ستیز جهان به جای فعال کردن دیپلماسی خارجی برای اثرگذاری مثبت بر این تحولات از این واژه استفاده می کنند جای سوال است که امیدواریم مورد توجه دکتر احمدی نژاد قرار گیرد.

 

پیش نهادی خوبی است

                                                                                                                                                                 قرآن  وبیداری اسلامی          

چکیده:اجمالاًخط ظهوری خلافت الهی(نظام اسلامی)ازدیدگاهی کلام الهی(قرآن عظیم الشأن)وبااندکی اشارات به حکومت الهی وپیامبرانش وبامروری اندکی به حکومت ها ونظام اسلامی وحکومت پیامبر(ص)درصدراسلام ونسخ ناپزیری قوانین اسلامی وباذکری نظریات دانشمندان اسلامی نسبت به دین جهانی وسیاسی واعترافات دانشمندان غربی راجع به دین جهانی وسیاسی درروی کره ای زمین وبابیتفاوتی حکام وزعمای کشورهای اسلامی خصوصاًعربی،پاسخ به شبه ای شبه افکنان،باسوالات وجوابات وانتقادات وپیشنهاداتدراین مقاله بیداری اسلامی بیان شده است.

خط ظهورصورت های روبه تکامل"نظام خلافت الهی"درروی زمین رابه عنوان خط ظهوور"نظام اسلامی"زیرامطابق آیات قرآن کریم مصادیق عینی عوامل برپادارنده ای این نظام،یعنی عامل"انبیاءواولیاءالهی"،"دین"و"مردم موحد"پیروی آنهاطی همه مقاطع ظهورشان،درجوامع انسانی تحت مفهوم واحدمشترک"اسلام"شناخته می شوندوبه همین معنی طی آیات زیادی اشاره شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

پیش نهادی خوبی است

 تأملی بر موانع بیداری اسلامی در افغانستان

چکیده

بحث بیداری اسلامی در افغانستان از مباحث پیچیده ای است که زوایای مختلف آن را باید در حوزه تحلیل مد نظر گرفت. با توجه به اینکه افغانستان سرزمینی است که در طول تاریخ خویش گرفتار بحران های بغرنج و خانه براندازی بوده است که روند بیداری اسلامی را در آن کشور به چالش های جدی مواجه ساخته است .

از یک طرف شجره خبیثه استبداد که میوه های تلخ آن دویست سال است که کام فرزندان این سرزمین را زهرآگین ساخته و از طرف دیگر دست درازی های بی رحمانه استعمار خارجی است که پاسداران نهال بیداری را به بند کشیده است. مصلحان و متفکرین که در این عرصه پا گذاشتند هر کدام به نوبه خود با درک شرایط و احوال زمانه خویش رویکردها و نظریات مختلف را مطرح کرده اند که در خور تامل است.

ازآنجائیکه موضوع محوری این مقاله موانع بیداری اسلامی در افغانستان است، باتوجه به میزان بیدارگری در هر جامعه که بستگی به گفتمان های مطرح در آن جامعه دارد، متأسفانه حوزه گفتمانی افغانستان از گذشته تا حال در زمینه های مفاهیم مختلف دینی از جمله علم، جبرگرائی، دین و معرفت دینی، حقوق زن و ... سر از تحجر برداشته است، برداشت های ناپخته و جزم اندیشانه در روند زندگی دینی شان نقش موثری داشته است که پروسه بیدارگری را درآن کشور به چالش کشیده است و ازسوی دیگر نهاد های دینی که وظیفه پخش و ترویج مسایل دینی را دارند مسولانه عمل نکرده اند. از این رو باید با یک برنامه دقیق و فراگیر با این مسله فایق آمد.

بازنگری در مفاهیم دینی، تغییر نظام آموزشی مدارس و دانشگاها، زمینه سازی سفرهای علمی برای علمای افغانستان و ایجاد نهادهای مشترک بین مذاهب مختلف که مسئولیت کار در زمینه وحدت  و همدیگرپذیری را داشته باشد از جمله مسایل مهمی است که می تواند در این روند کمک کنند.

 

پیش نهادی خوبی است

 

به نام خد وند لوح وقلم

ا قبا ل و بیداری اسلا می

چکیده:     ازآنجا که توجه خاص استکبار واستعمار،امروز بیش ازهرزمانی به کشورهای اسلامی معطوف است.لازم پنداشته میشودتا درین برحهء حساس اززمان، اندیشه های استرا تیژیک ،سیاسی وبیدارگرانهء اندیشمندان وسیا سیون جهان اسلام راسرلوحه والگوی مبارزات خویش قراردهم.   این نوشتار حاوی دوبخش است:

   

 

 

پیش نهادی خوبی است

 

خودتلقینی راچگونه تجربه کنیم!

بودروزی که مردی زیر آسمان کبود؛

فکرمی کرد که چطورچگونه های زندگی را باخودتلقین کند.       

نوسینده: محمد صابر ذوالقرنین 1390/12/1

پیش نهادی خوبی است
2 مهر 1391برچسب:, :: 22:40 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین
سلام برانتهای سبز

تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری دوم www.pichak.net كليك كنيد

پیش نهادی خوبی است
2 مهر 1391برچسب:, :: 22:40 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین
هدیه برای تو سال جدید۱۳۹۱رابرای شماتبریک وتهنیت می گویم پیش نهادی خوبی است

بسم تعالی

 درسی که ازیادم نمی رود

روزی که بوی بهاربه مشامم می رسید، درخیالم دشت های سبزوکوهای سربه فلک که دردامنه های آن هزاران گل پررنگ وزیبا رویده بود.انسان  بادیدن آن منظره قشنگ ودلربا به یاد خالق اووظریف کاری های اومی فتد.

 

 

 

پیش نهادی خوبی است

 

بيداري اسلامي در جهان عرب

اعراب، چون ايرانيان، از زماني كه با دولت هاي اروپايي آشنا شدند، به عمق عقب ماندگي خود و توسعه و پيشرفت اروپايي ها پي بردند. تاكنون راه حلهاي متعددي براي جبران اين عقب ماندگي ارائه شده است كه يكي از آن ها بازگشت به اسلام به مثابة دين و تمدن است.(1) بر اساس نوع پاسخ هاي داده شده به علل عقب ماندگي، آن ها را به چهار گرايش تقسيم مي كنيم. تذكر اين نكته ضروري است كه اين تقسيم بندي پاسخ هايي است كه در گفتمان بيداري اسلامي از سوي انديشمندان عرب مطرح شده و نتيجتاً نسيوناليسم، سوسياليسم و ايدئولوژيهايي از اين قبيل را پوشش نمي دهد.
اين گرايشها عبارت اند از:
الف) تمدن گرا ـ عرب گرا؛
ب) تمدن گرا ـ اسلام گرا؛
ج) اسلام گرايي سنتي؛
د) اصول گرايي اسلامي.

پیش نهادی خوبی است
سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: 2:14 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

 این جاراکلیک کنید

بیداری اسلامی 

 

پیش نهادی خوبی است
پنج شنبه 16 شهريور 1391برچسب:, :: 1:15 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

 

پیش نهادی خوبی است
یک شنبه 12 شهريور 1398برچسب:, :: 5:35 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

ای زبان فارسی،ای در دریای دری/ای تو میراث نیاکان،ای زبان مادری

 

در تو پیدا فر ما،فرهنگ ما،آیین ما/از تو بر پا،رایت دانایی و دانشوری

 

کابل و تهران و تبریز و بخارا و خجند/جمله،ملک توست تا بلخ و نشابور و هری

 

جاودان زی،ای زبان دانش و فرزانگی/تا به گیتی ،نور بخشد آفتاب خاوری

 

فارسی را پاس می داریم،زیرا گفته اند/قدر زر،زرگر شناسد،قدر گوهر گوهری

 

استاد غلامعلی حداد عادل

پیش نهادی خوبی است
یک شنبه 12 شهريور 1391برچسب:, :: 3:43 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

انگيزةبيداري

چكيده:دراين مقاله سعي شده است كه بطور خلاصه براي ايجاد انگيزه ،بابيان وضع موجود ،والهام ازاينكه ملتها بايدسرنوشت خويش رابادست خود رقم زنندودعوتي به سوي علم وعمل اشاره شده است.

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...
جمعه 6 مرداد 1391برچسب:, :: 6:26 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

پیش نهادی خوبی است
جمعه 6 مرداد 1391برچسب:, :: 5:40 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

پیش نهادی خوبی است
جمعه 6 مرداد 1391برچسب:, :: 5:15 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

پیش نهادی خوبی است
جمعه 6 مرداد 1391برچسب:, :: 4:28 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین
پیش نهادی خوبی است

 

پیش نهادی خوبی است
جمعه 9 تير 1398برچسب:, :: 15:49 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

 

پیش نهادی خوبی است
جمعه 9 تير 1391برچسب:, :: 15:44 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

 

پیش نهادی خوبی است
جمعه 19 خرداد 1398برچسب:, :: 1:32 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

 

پیش نهادی خوبی است
جمعه 19 خرداد 1391برچسب:, :: 1:28 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

پیش نهادی خوبی است
پنج شنبه 18 خرداد 1398برچسب:, :: 20:51 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

درسی که ازیادم نمی رود

روزی که بوی بهاربه مشامم می رسید، درخیالم دشت های سبزوکوهای سربه فلک که دردامنه های آن هزاران گل پررنگ وزیبا رویده بود.انسان  بادیدن آن منظره قشنگ ودلربا به یاد خالق اووظریف کاری های اومی فتد.

تحرّکی درمن ایجاد شد.به فکراین افتادم که برای گردش به جای بروم بایکی ازدوستانم آنرادرمیان گذاشتم

اوگفت:.........

محمد صابرذوالقرنين

پیش نهادی خوبی است

ادامه مطلب ...
پنج شنبه 18 خرداد 1398برچسب:, :: 20:49 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

 

 

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

بيداري اسلامي

چکیده: بيداري اسلامي یرای ملت های خوابیده وهمچو مرده حیاتی و ضروری است و باید این نهال به رشد و ترقی حقیقی خویش برسد.

مقدمه: بيداري اسلامي تحّركي است به سوي آگاهي ،معرفت وره گشايي برتكامل وقوّت.

بيداري اسلامي نهاليست كه برويدياهم غرس شودنيازبه پروش،حمايت وهدايت دارد

تادرمسير،آلوده وخزان نه شود. نسل ها ثمره و ميوه آن رابچشند وازآن پاسداري كنند.

نتیجه گیری: نهال بيداري جوانه زده، مابايدآنراآبياري وهدايت كنيم تابه نتيجه برسد.

نگذاريم خشك شود وجاي آن راعلف هرزه گيرد.

پیش نهادی خوبی است
دو شنبه 15 خرداد 1391برچسب:, :: 20:55 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

 

وصف علامه اقبال لاهوری منحیث آموزگار بزرگ از جانب استاد خلیل الله « خلیلی»
بر مزار اقبال در لاهور
ای که ما را گردش چشم عقاب آموختی!              دیدۀ بیدار خود را از چه خواب آموختی؟
شام جمعی را نمودی از فروغ فیض، روز               تیره شب را روز کردن، ز آفتاب آموختی
خفتگان را با صریر شعله انگیز قلم               صد تکان دادی و چندین انقلاب آموختی
گردن احرار در یوغ اسارت بود خم                       بند بگسستن به مردم از رقاب، آموختی
زندگی-گفتی-خط فاصل بود با بندگی                  این دلیل قاطع از فصل الخطاب آموختی
هر سؤالی را که مشکل بود بر عقل سلیم،               از دبستان دل آن را صد جواب آموختی
با رموز بیخودی، راز خودی آمیختی                                  مشت خاک مرده را رفتارِ آب آموختی
کاروان در راه و منزل دور و دشمن در کمین       رهروان شرق را درس شتاب آموختی
عقل را ره، شوق را جان، قلب را ذوق حضور       این به در واماندگان را فتح باب آموختی
خواجه را گفتی ننوشد بعد از این خون فقیر                     بینوا را راه و رسم اعتصاب آموختی
آه از آن ملّت که باشد یأس در راهش حجاب      ای امید قوم! تو رفع حجاب آموختی
مولوی در گوش جانت گفت رازی بس بزرگ                زان معلّم معنی ام الکتاب آموختی
ملّت توحید را از مکرِ دنیای فرنگ                         حرف حرف و فصل فصل و باب باب آموختی
در کهن تاریخِ شرق انگیختی شور نوین
شوکت پارینه را عهد شباب آموختی
 
پیش نهادی خوبی است
دو شنبه 15 خرداد 1391برچسب:, :: 20:40 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

 

اوصاف معلم از دید حجتی دانشمند ایرانی(1359 هـ ش):
حجتی در کتاب و تعلیم و تعلم در جهان اسلام ویژه گی های یک معلم توانا را بطور ذیل خلاصه کرده است:
1-                خلوص نیت
2-               جهت یابی صحیح
3-                خُلق خوش
4-                فروتنی
5-               عزت نفس
6-              همت والا
7-         انجام موازین اخلاقی
8-            آرامش و آرامشگیری
9-       ایجاد فضای نشاط و صمیمیت
10-      صلاحیت های علمی
11-     داشتن انگیزه و انتقال آن به شاگردان
12-      دلسوزی نسبت به شاگردان
13-     تفقد (دلجوئی) از احوال شاگردان
14-       لطف و محبت به شاگردان
15-       اطلاع از مشخصات شاگردان
16-    تلاش در تفهیم مطالب
17-     احترام به شخصیت و افکار شاگردان
18-     رعایت وظایف شرعی و عرفی
19-   انعطاف پذیری
20-     جامعیت
21-         تعمق
22-  رعایت نظافت و پاکیزه گی
23-    آراستن ظاهر
24-     اعتراف به مسایل که نمی داند
25-      توجه به تفاوت های فردی شاگردان
26-      شروع درس با دعا
27-      ختم درس با دعا
28-    نصایح اخلاقی و اجتماعی به شاگردان
29-   قدر دانی از شاگردان
30-  رعایت عدالت در صنف
31-      معلم باید دارای وجدان پاک باشد.
32-        معلم موفق باید بر تمام حرکات و فعالیت های که انجام میدهد تسلط کامل داشته باشد.
33-         معلم خوب باید برای شاگردان در همه زمینه ها سر مشق باشد.
34-      معلم خوب باید دارای سطح آگاهی بلند باشد.
35-       معلم باید با تمام شاگردان خود یکسان برخورد نماید.
36-     معلم دارای قوه قوی افاده باشد.
37-    معلم خوب باید سخنور خوب باشد.
38-      معلم خوب باید هنگام تدریس و صحبت از تکیه کلام های مروج و مداوم جداً پرهیز کند.
39-        معلم موفق باید این اصل را همیشه در نظر داشته باشد که چگونه با دیگران زنده گی کند.
40-       معلم باید در آموزش هایش از شیوه های دیکتاتوری استفاده نکند.
41-          معلم موفق باید مانند سر پرست یکی از آزمایشگاه علمی باشد که رهنمائی های سودمند آن در تنظیم و حل مسایل به شاگردان کمک نماید.
42-         معلم باید به رشد و پرورش شاگردان همت بگمارد.

 

پیش نهادی خوبی است
1 فروردين 1386برچسب:, :: 1:0 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین

با سلام.به دنیای لوکس بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز لوکس بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در لوکس بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید.
در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در لوکس بلاگ سپری نمایید...

پیش نهادی خوبی است
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
پيوندها



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 15
بازدید کل : 43542
تعداد مطالب : 40
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید


Show all


First menu

Second menu

Third menu

Fourth menu

Fifth menu