چهار راه سکوت
چهار راه سکوت مردی که در انتخاب اش حیرت زده شده است
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب

 

برگزاری همایش هنر وبیداری اسلامی دراتیوپی

همایش هنر و بیداری اسلامی از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و با مشارکت دانشجویان دانشگاههای مختلف اتیوپی عضو NGO خانه حکمت هنر در محل سالن شهرداری آدیس آبابا برگزارشد.

 

به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،هنر اسلامی با ابعاد مختلفش در اتیوپی از قدمت خاصی برخوردار است و اکنون این گروه از جوانان در صدد احیاء و ترویج آن هنرهای اسلامی بر امده اند .

 

پیش نهادی خوبی است
 

رهبر معظم انقلاب از خرداد سال 1368 تا فروردین ماه 1390 در 148 سخنرانی از واژه بیداری اسلامی استفاده کرده اند که بیشترین این بیانات به سال 1389 و همگام با تحولات در کشورهای مسلمان منطقه مربوط می شود.

 رهبری معظم انقلاب اسلامی از واژه "بیداری اسلامی" برای اولین بار در 26 خرداد ماه سال 1368 استفاده کردند و طی سخنانی فرمودند:« امروز استکبار جهانى و قلدرهاى سیاسى عالم و امپراتوریهاى زر و زور در سرتاسر جهان که در فساد و انحطاط غرقند، با اسلام و نظام اسلامى دشمن هستند؛ زیرا افشاگر و تهدید کننده‌ى آنها، اسلام و بیدارى مسلمین است. طبیعى است هر کارى که علیه اسلام و نظام اسلامى و جمهورى اسلامى از عهده‌ى آنها برآید، مى‌کنند.»

ایشان همچننین در 11 اسفند ماه همان سال پیش بینی جالبی در مورد نظام های دست نشانده کشورهای مسلمان نشین کردند و فرموند:« ما از بیدارى اسلامى در سراسر دنیا حمایت مى‌کنیم و مسلمانهایى را که در نقاط مختلف عالم مى‌خواهند به زندگى و فرهنگ اسلامى خود برگردند، تأیید مى‌کنیم؛ چون حق آنهاست. آنچه که امروز در دنیا شنیده مى‌شود، همه یک‌طور نیست. شعارها، همه به یک حقیقت اشاره نمى‌کنند. قضاوت درباره‌ى مسائل مسلمانها در عالم، قضاوت یکسانى نسبت به همه نیست؛ اما آنچه براى ما محترم است، همان بازگشت به اسلام از سوى مسلمانهاست. امروز، مسلمانان عالم حق دارند اسلام و قرآن را گرامى و عزیز بدارند و گرامى و عزیز هم خواهند داشت و به زندگى اسلامى هم برخواهند گشت و تلاشها و سرکوبها هم هیچ فایده‌یى نخواهد داشت.»

به هر حال رهبر معظم انقلاب از خرداد سال 1368 تا فروردین ماه 1390 در 148 سخنرانی از واژه بیداری اسلامی استفاده کرده اند که بیشترین این بیانات به سال 1389 و همگام با تحولات در کشورهای مسلمان منطقه مربوط می شود.

تاریخچه به کارگیری این واژه از سوی ایشان طی 22 سال گذشته نشان از عمق و وسعت این واژه دارد، هرچند کارشناسان علوم سیاسی و روابط بی الملل باید سال های در مورد رابطه بین بیداری اسلامی و علل انقلاب های اخیر در کشورهای منطقه تحقیق کنند و مجال پرداختن به این موضوع در گفتار ذیل وجود ندارد.

متاسفانه برخی مسوولان کشور  در قبال تحولات منطقه علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری واکنش مناسبی نداشته اند و این موضوع حتی اعتراضاتی در مجلس را هم در پی داشت و بسیاری از نمایندگان موضوع استیضاح وزیر امور خارجه را به دلیل موضع منفعلانه در قبال این تحولات مطرح کردند.

دکتر محمود احمدی نژاد هم در تحلیل و موضع خود در 24 اسفند 1389 در دیدار با خادمان ایثارگران و خانواده شهدا از "بیداری انسانی" به عنوان عامل اصلی ایجاد حرکت های انقلابی در کشورهای منطقه یاد کرد و افزود:« قدرت‌های مستکبر جهان و دنباله های آنها در حال سقوط هستند و موجی از اعماق توده های ملت ها که موجی انسانی و بیدار کننده انسان هاست،» این واژه در پیام نوروزی رئیس جمهور و همچنین مصاحبه خبری رئیس جمهور در فروردین ماه هم تکرار شد.

هرچند عده ای به کاربردن واژه "بیداری انسانی" در قیاس با واژه "بیداری اسلامی" به مسائل افراد حاشیه ساز دولت و مباحثی از جمله مکتب ایرانی مرتبط می دانند اما ما فارغ از این مباحث به خود واژه می پردازیم.

اولین سوالی که به ذهن خطور می کند این است که اگر منشاء این حرکات انقلابی بیداری انسانی است چرا این حرکت از یک کشور مسلمان آغاز و به سرعت در سایر بلاد مسلمین گسترده شده است؟ چرا این حرکت در بسیاری از کشورهای دیگر جهان که دارای حکومت فاسد و دست نشانده ای هستند رخ نداده است؟

نکته بعدی این که چرا در صدر شعارهای مردم منطقه جملات دینی و اسلامی قرار دارد، آیا این بدین معنی نیست که منشاء حرکات انقلابی منطقه ناشی از آموزه های و ایدئولوژی اسلامی است؟

اگر منشاء این تحولات بیداری اسلامی است چرا سردمداران غرب هر روز از تشکیل حکوت های اسلامی شبیه جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی وترس می کنند؟

به طور قطع عدم تناسب منشاء‌ تحولات منطقه با این واژه بر کسی پوشیده نیست ، اما این که چرا رئیس جمهور به عنوان یکی از بارزترین رئیس جمهورهای استکبار ستیز جهان به جای فعال کردن دیپلماسی خارجی برای اثرگذاری مثبت بر این تحولات از این واژه استفاده می کنند جای سوال است که امیدواریم مورد توجه دکتر احمدی نژاد قرار گیرد.

 

پیش نهادی خوبی است

                                                                                                                                                                 قرآن  وبیداری اسلامی          

چکیده:اجمالاًخط ظهوری خلافت الهی(نظام اسلامی)ازدیدگاهی کلام الهی(قرآن عظیم الشأن)وبااندکی اشارات به حکومت الهی وپیامبرانش وبامروری اندکی به حکومت ها ونظام اسلامی وحکومت پیامبر(ص)درصدراسلام ونسخ ناپزیری قوانین اسلامی وباذکری نظریات دانشمندان اسلامی نسبت به دین جهانی وسیاسی واعترافات دانشمندان غربی راجع به دین جهانی وسیاسی درروی کره ای زمین وبابیتفاوتی حکام وزعمای کشورهای اسلامی خصوصاًعربی،پاسخ به شبه ای شبه افکنان،باسوالات وجوابات وانتقادات وپیشنهاداتدراین مقاله بیداری اسلامی بیان شده است.

خط ظهورصورت های روبه تکامل"نظام خلافت الهی"درروی زمین رابه عنوان خط ظهوور"نظام اسلامی"زیرامطابق آیات قرآن کریم مصادیق عینی عوامل برپادارنده ای این نظام،یعنی عامل"انبیاءواولیاءالهی"،"دین"و"مردم موحد"پیروی آنهاطی همه مقاطع ظهورشان،درجوامع انسانی تحت مفهوم واحدمشترک"اسلام"شناخته می شوندوبه همین معنی طی آیات زیادی اشاره شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

پیش نهادی خوبی است

 تأملی بر موانع بیداری اسلامی در افغانستان

چکیده

بحث بیداری اسلامی در افغانستان از مباحث پیچیده ای است که زوایای مختلف آن را باید در حوزه تحلیل مد نظر گرفت. با توجه به اینکه افغانستان سرزمینی است که در طول تاریخ خویش گرفتار بحران های بغرنج و خانه براندازی بوده است که روند بیداری اسلامی را در آن کشور به چالش های جدی مواجه ساخته است .

از یک طرف شجره خبیثه استبداد که میوه های تلخ آن دویست سال است که کام فرزندان این سرزمین را زهرآگین ساخته و از طرف دیگر دست درازی های بی رحمانه استعمار خارجی است که پاسداران نهال بیداری را به بند کشیده است. مصلحان و متفکرین که در این عرصه پا گذاشتند هر کدام به نوبه خود با درک شرایط و احوال زمانه خویش رویکردها و نظریات مختلف را مطرح کرده اند که در خور تامل است.

ازآنجائیکه موضوع محوری این مقاله موانع بیداری اسلامی در افغانستان است، باتوجه به میزان بیدارگری در هر جامعه که بستگی به گفتمان های مطرح در آن جامعه دارد، متأسفانه حوزه گفتمانی افغانستان از گذشته تا حال در زمینه های مفاهیم مختلف دینی از جمله علم، جبرگرائی، دین و معرفت دینی، حقوق زن و ... سر از تحجر برداشته است، برداشت های ناپخته و جزم اندیشانه در روند زندگی دینی شان نقش موثری داشته است که پروسه بیدارگری را درآن کشور به چالش کشیده است و ازسوی دیگر نهاد های دینی که وظیفه پخش و ترویج مسایل دینی را دارند مسولانه عمل نکرده اند. از این رو باید با یک برنامه دقیق و فراگیر با این مسله فایق آمد.

بازنگری در مفاهیم دینی، تغییر نظام آموزشی مدارس و دانشگاها، زمینه سازی سفرهای علمی برای علمای افغانستان و ایجاد نهادهای مشترک بین مذاهب مختلف که مسئولیت کار در زمینه وحدت  و همدیگرپذیری را داشته باشد از جمله مسایل مهمی است که می تواند در این روند کمک کنند.

 

پیش نهادی خوبی است

 

به نام خد وند لوح وقلم

ا قبا ل و بیداری اسلا می

چکیده:     ازآنجا که توجه خاص استکبار واستعمار،امروز بیش ازهرزمانی به کشورهای اسلامی معطوف است.لازم پنداشته میشودتا درین برحهء حساس اززمان، اندیشه های استرا تیژیک ،سیاسی وبیدارگرانهء اندیشمندان وسیا سیون جهان اسلام راسرلوحه والگوی مبارزات خویش قراردهم.   این نوشتار حاوی دوبخش است:

   

 

 

پیش نهادی خوبی است

 

خودتلقینی راچگونه تجربه کنیم!

بودروزی که مردی زیر آسمان کبود؛

فکرمی کرد که چطورچگونه های زندگی را باخودتلقین کند.       

نوسینده: محمد صابر ذوالقرنین 1390/12/1

پیش نهادی خوبی است
2 مهر 1391برچسب:, :: 22:40 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین
سلام برانتهای سبز

تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری دوم www.pichak.net كليك كنيد

پیش نهادی خوبی است
2 مهر 1391برچسب:, :: 22:40 :: نويسنده : محمد صابر ذوالقرنین
هدیه برای تو سال جدید۱۳۹۱رابرای شماتبریک وتهنیت می گویم پیش نهادی خوبی است

بسم تعالی

 درسی که ازیادم نمی رود

روزی که بوی بهاربه مشامم می رسید، درخیالم دشت های سبزوکوهای سربه فلک که دردامنه های آن هزاران گل پررنگ وزیبا رویده بود.انسان  بادیدن آن منظره قشنگ ودلربا به یاد خالق اووظریف کاری های اومی فتد.

 

 

 

پیش نهادی خوبی است

 

بيداري اسلامي در جهان عرب

اعراب، چون ايرانيان، از زماني كه با دولت هاي اروپايي آشنا شدند، به عمق عقب ماندگي خود و توسعه و پيشرفت اروپايي ها پي بردند. تاكنون راه حلهاي متعددي براي جبران اين عقب ماندگي ارائه شده است كه يكي از آن ها بازگشت به اسلام به مثابة دين و تمدن است.(1) بر اساس نوع پاسخ هاي داده شده به علل عقب ماندگي، آن ها را به چهار گرايش تقسيم مي كنيم. تذكر اين نكته ضروري است كه اين تقسيم بندي پاسخ هايي است كه در گفتمان بيداري اسلامي از سوي انديشمندان عرب مطرح شده و نتيجتاً نسيوناليسم، سوسياليسم و ايدئولوژيهايي از اين قبيل را پوشش نمي دهد.
اين گرايشها عبارت اند از:
الف) تمدن گرا ـ عرب گرا؛
ب) تمدن گرا ـ اسلام گرا؛
ج) اسلام گرايي سنتي؛
د) اصول گرايي اسلامي.

پیش نهادی خوبی است
پيوندها



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید ماه : 11
بازدید کل : 43538
تعداد مطالب : 40
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید


Show all


First menu

Second menu

Third menu

Fourth menu

Fifth menu